Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anıldı

GÜNDEM 16.07.2026 - 10:39, Güncelleme: 16.07.2026 - 10:45
 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anıldı

Seydişehir ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10'uncu yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında, şehitler dualarla yad edilirken birlik ve beraberlik mesajları verildi.
15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin 10. yıl dönümü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Seydişehir'de de çeşitli etkinliklerle anıldı. Darbe girişiminin yaşandığı gece Seydişehir Meydanı'nı doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, 10 yıl sonra da aynı kararlılıkla meydanlarda bir araya geldi. Anma programı, ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen şehitlik ziyaretiyle başladı. Program, Seyyid Harun Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit programı ile devam ederken, Milli İrade Meydanında açılan 15 Temmuz temalı resim sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Programa Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Cumhur İttifakı ilçe başkanları ve yönetimleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden anma programı Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun konuşmaları ile devam etti.   AYNI İNANÇ VE KARARLILIKLA BİR ARADAYIZ 15 Temmuz'un milletin iradesine ve bağımsızlığına sahip çıktığı tarihi bir direniş olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu; “Bugün, milletimizin iradesine ve bağımsızlığına kasteden hain darbe girişiminin 10. yıl dönümünde aynı inanç ve kararlılıkla bir aradayız. 15 Temmuz, milletimizin vatanına, bayrağına ve demokrasisine canı pahasına sahip çıktığı şanlı bir direniştir. O gece milyonlarca vatandaşımız tek yürek olmuş, ülkesine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Şehitlerimiz bizlere vatan sevgisinin en büyük fedakârlık olduğunu göstermiş, gazilerimiz ise cesaretleriyle tarihimize altın harflerle geçen bir destan yazmıştır. Bugün bizlere düşen görev; birlik ve beraberliğimizi korumak, 15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere aktarmak ve bu aziz vatanı aynı kararlılıkla muhafaza etmektir."                                         İŞGAL TEŞEBBÜSÜNÜ BİRLİK İÇİNDE AKAMETE UĞRATMIŞTIR Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı ise konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu: "15 Temmuz gecesi milletimiz, Çanakkale'de ve İstiklal Harbi'nde olduğu gibi bağımsızlığına, onuruna ve iradesine uzanan elleri kırarak bir kez daha millî iradesine sahip çıkmıştır. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Türk milleti o gece tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak FETÖ'nün işgal teşebbüsünü birlik içinde akamete uğratmıştır. Bu aziz milletin bayrağı şanlı, vatan toprağı ise kutsaldır." Program, Sancak Mehter Grubu'nun seslendirdiği marş ve ezgilerle devam etti. Alanda toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabını hep birlikte takip ederek demokrasi nöbetini sürdürdü. Anma programı kapsamında Seydişehir Belediyesi ve Kızılay Şubesi tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Seydişehir ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10'uncu yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında, şehitler dualarla yad edilirken birlik ve beraberlik mesajları verildi.

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin 10. yıl dönümü, tüm Türkiye'de olduğu gibi Seydişehir'de de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Darbe girişiminin yaşandığı gece Seydişehir Meydanı'nı doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, 10 yıl sonra da aynı kararlılıkla meydanlarda bir araya geldi.

Anma programı, ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen şehitlik ziyaretiyle başladı. Program, Seyyid Harun Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit programı ile devam ederken, Milli İrade Meydanında açılan 15 Temmuz temalı resim sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Programa Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Cumhur İttifakı ilçe başkanları ve yönetimleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden anma programı Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu’nun konuşmaları ile devam etti.

 

AYNI İNANÇ VE KARARLILIKLA BİR ARADAYIZ

15 Temmuz'un milletin iradesine ve bağımsızlığına sahip çıktığı tarihi bir direniş olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu; “Bugün, milletimizin iradesine ve bağımsızlığına kasteden hain darbe girişiminin 10. yıl dönümünde aynı inanç ve kararlılıkla bir aradayız. 15 Temmuz, milletimizin vatanına, bayrağına ve demokrasisine canı pahasına sahip çıktığı şanlı bir direniştir. O gece milyonlarca vatandaşımız tek yürek olmuş, ülkesine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Şehitlerimiz bizlere vatan sevgisinin en büyük fedakârlık olduğunu göstermiş, gazilerimiz ise cesaretleriyle tarihimize altın harflerle geçen bir destan yazmıştır. Bugün bizlere düşen görev; birlik ve beraberliğimizi korumak, 15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere aktarmak ve bu aziz vatanı aynı kararlılıkla muhafaza etmektir."

                                       

İŞGAL TEŞEBBÜSÜNÜ BİRLİK İÇİNDE AKAMETE UĞRATMIŞTIR

Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı ise konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 Temmuz gecesi milletimiz, Çanakkale'de ve İstiklal Harbi'nde olduğu gibi bağımsızlığına, onuruna ve iradesine uzanan elleri kırarak bir kez daha millî iradesine sahip çıkmıştır. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla Türk milleti o gece tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak FETÖ'nün işgal teşebbüsünü birlik içinde akamete uğratmıştır. Bu aziz milletin bayrağı şanlı, vatan toprağı ise kutsaldır."

Program, Sancak Mehter Grubu'nun seslendirdiği marş ve ezgilerle devam etti. Alanda toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabını hep birlikte takip ederek demokrasi nöbetini sürdürdü.

Anma programı kapsamında Seydişehir Belediyesi ve Kızılay Şubesi tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.