Tarım ve hayvancılık konulu toplantı yapıldı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.02.2020 - 11:01, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Tarım ve hayvancılık konulu toplantı yapıldı

Seydişehir Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Seyyid Harun Maarif Merkezi’nde “Seydişehir’de Tarım” konulu toplantı düzenlendi.
      Seydişehir Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Seyyid Harun Maarif Merkezi’nde “Seydişehir’de Tarım” konulu toplantı düzenlendi.              İlçemiz tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Seydişehir’de Tarım ve Hayvancılık” konulu toplantı düzenlendi.        Seyit Harun Veli Maarif Merkezinde gerçekleşen toplantıya Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seyit Ali Koç, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Abdullah Sürer, siyasi parti temsilcileri, oda temsilcileri, sulama birlik yöneticileri, tarımsal üretici birlik başkanları, kooperatif yöneticileri katıldı.        İlçe Tarım Müdürlüğü ilgili personeli tarafından toplantıda katılımcılara Seydişehir’in 2019 yılı hububat, pancar, meyve ve sebze yetiştiriciliği ile hayvancılık faaliyetleri üzerine istatistiki bilgiler verildi. Yapılan sunumlarda 2019 yılında çiftçilerimize yapılan tarımsal destek ödemeleri, kooperatif teşvikleri anlatıldı. Ayrıca İlçemizde büyükbaş ve küçükbaş hayvan envanteri ile hayvancılık faaliyetleri yapılabilecek yeni alanların belirlenmesi konuları görüşüldü.        2019 yılı tarım faaliyetleri ile ilgili sunumlarda; ilçemizde 350 bin 109 dekar alanda 20 farklı tarla bitkileri yetiştirildiği, 15 farklı sebze türünün yetiştirildiği ve çilek, kiraz, elma yetiştiriciliğinde de önemli mesafe alındığı, sahada yapılan çalışmalarla ve üründeki çeşitliliğin artmasıyla Seydişehir’de ki üretiminde son yıllarda büyük artış gösterdiği bildirilerek Seydişehir’in 31 ilçe içerisinde, silajlık mısırda, haşhaş üretiminde birinci sırada, pancarda 6., buğdayda 13. ve arpada 14. sırada olduğu, buğday ve arpada verimlilik alanında ise birinci ilçe olduğu belirtildi.        Acı bakla olarak bilinen termiye üretiminde ise Türkiye’de 6, Konya’da ise 4 ilçede üretim yapıldığı, Seydişehir’in de bu ilçelerden birisi olduğu vurgulandı.        Konya Bölgesinde ilçeler arasında Seydişehir’in, çekirdekli kabakta birinci, çilek üretiminde Hüyük ve Doğanhisar’dan sonra 3. sırada olduğu, üzümde 8., cevizde 9. Ve kirazda 11. sırada olduğu açıklandı.        Sunumda 2019 yılında 4 bin 652 kişiye 7.129.910,18 TL destek ödemesi gerçekleştiği (bitkisel), ilçemizde 2553 tarımsal işletme bulunduğu, 1041 çiftçinin ÇKS’si bulunduğunun ve teşviklerden kooperatiflerin öncelikli olarak yararlandığının altı çizilerek kooperatifleşmenin hızlandırılması üzerinde duruldu.
Seydişehir Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Seyyid Harun Maarif Merkezi’nde “Seydişehir’de Tarım” konulu toplantı düzenlendi.

      Seydişehir Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Seyyid Harun Maarif Merkezi’nde “Seydişehir’de Tarım” konulu toplantı düzenlendi.      

       İlçemiz tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Seydişehir’de Tarım ve Hayvancılık” konulu toplantı düzenlendi.

       Seyit Harun Veli Maarif Merkezinde gerçekleşen toplantıya Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Seyit Ali Koç, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Abdullah Sürer, siyasi parti temsilcileri, oda temsilcileri, sulama birlik yöneticileri, tarımsal üretici birlik başkanları, kooperatif yöneticileri katıldı.

       İlçe Tarım Müdürlüğü ilgili personeli tarafından toplantıda katılımcılara Seydişehir’in 2019 yılı hububat, pancar, meyve ve sebze yetiştiriciliği ile hayvancılık faaliyetleri üzerine istatistiki bilgiler verildi. Yapılan sunumlarda 2019 yılında çiftçilerimize yapılan tarımsal destek ödemeleri, kooperatif teşvikleri anlatıldı. Ayrıca İlçemizde büyükbaş ve küçükbaş hayvan envanteri ile hayvancılık faaliyetleri yapılabilecek yeni alanların belirlenmesi konuları görüşüldü.

       2019 yılı tarım faaliyetleri ile ilgili sunumlarda; ilçemizde 350 bin 109 dekar alanda 20 farklı tarla bitkileri yetiştirildiği, 15 farklı sebze türünün yetiştirildiği ve çilek, kiraz, elma yetiştiriciliğinde de önemli mesafe alındığı, sahada yapılan çalışmalarla ve üründeki çeşitliliğin artmasıyla Seydişehir’de ki üretiminde son yıllarda büyük artış gösterdiği bildirilerek Seydişehir’in 31 ilçe içerisinde, silajlık mısırda, haşhaş üretiminde birinci sırada, pancarda 6., buğdayda 13. ve arpada 14. sırada olduğu, buğday ve arpada verimlilik alanında ise birinci ilçe olduğu belirtildi.

       Acı bakla olarak bilinen termiye üretiminde ise Türkiye’de 6, Konya’da ise 4 ilçede üretim yapıldığı, Seydişehir’in de bu ilçelerden birisi olduğu vurgulandı.

       Konya Bölgesinde ilçeler arasında Seydişehir’in, çekirdekli kabakta birinci, çilek üretiminde Hüyük ve Doğanhisar’dan sonra 3. sırada olduğu, üzümde 8., cevizde 9. Ve kirazda 11. sırada olduğu açıklandı.

       Sunumda 2019 yılında 4 bin 652 kişiye 7.129.910,18 TL destek ödemesi gerçekleştiği (bitkisel), ilçemizde 2553 tarımsal işletme bulunduğu, 1041 çiftçinin ÇKS’si bulunduğunun ve teşviklerden kooperatiflerin öncelikli olarak yararlandığının altı çizilerek kooperatifleşmenin hızlandırılması üzerinde duruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.