ribo

21 Temmuz 2019 Pazar

şeker

KEFİR

Elif NERGİZ

Elif NERGİZ

E-Posta : seydisehirinsesi@hotmail.com

             Kökeni Kafkas Dağları’nda yaşayan topluluklara dayanan ve günümüzde dünyanın pek çok ülkesinde tüketilen kefir kısaca fermente süttür.

Bazı kaynaklarda “kefir” adının Türkçe “keyif”ten türetildiği belirtilmektedir. Kefir inek, koyun ve keçi sütünden hazırlanabilir. Fermantasyon sürecinden geçtiği için tadı hafif ekşidir.

Sütten farkı “iyi” olarak tabir edilen ve sindirime yardımcı olan bakterilerden süte oranla daha çok içermesi ve kısa sürede bağırsak hareketi sağlamasıdır.

Aynı zamanda, genel sağlığa katkıda bulunduğu bilinen pek çok vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir içecektir.

KEFİRİN FAYDALARI NELERDİR?

Sindirime yardımcı olan bakteriler (laktobasiller) bakımından zengin olan kefir, sindirim sorunu bulunanlar, kabızlık ve hazımsızlık çekenler için ideal bir içecektir. Sütten farkı, hem daha çok probiyotik içermesi hem de laktoz intoleransı bulunanlar tarafından da tüketilebilmesidir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirim sisteminde mevcut bakteri ve mikropların temizlenmesine yardımcı olur, mide ülserine neden olan “helikobakter pilori” isimli bakteriyi öldürür ve antibiyotik özelliği vardır.

Kefirde bulunan B12, B1, biotin ve K vitaminleri genel sağlığa katkıda bulunur. Yüksek kalsiyum ve magnezyum içeriği ile kemik sağlığını korur ve kemik kaybını önlemeye yardımcıdır.

KEFİR VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Kefirde bulunan bazı bileşenler bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle bağışıklık sistemi sorunlarından kaynaklanan çeşitli alerjilere iyi gelir ve genel olarak iltihaplanmayı önler.

Yapılan çalışmalarda kefirde bulunan bakterilerin vücudun alerjik tepkiler vermesine neden olan “IgE” üretimini baskıladığı tespit edilmiştir.

Kefirin faydaları hakkında yapılan bir diğer araştırmaya göre, düzenli olarak kefir tüketmek tümör gelişimini önlüyor ve bu özelliği ile kanserin ilerlemesini durdurmak için kullanılabilecek gıdalar arasında gösteriliyor. Ancak bu konuda yapılan bilimsel çalışma sayısı oldukça az ve daha çok araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır.


29 Mayıs 2018 Salı 23:23
Yazdır

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR

GÜNDEMDEKİLER

Trafik değerlendirme toplantısı yapıldı

Kaymakam Aydın Erdoğan başkanlığında trafik değerlendirme toplantısı yapıldı.

ADD yönetiminden İriilter’e teşekkür plaketi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Seydişehir şubesi, eski başkan Hüseyin İriilter’e teşekkür plaketi

Kaymakam Erdoğan Alüminyum İlkokulu’nu inceledi

Kaymakam Aydın Erdoğan, yaz tatilinde tadilat çalışması devam eden Alüminyum İlkokulu'nda incelemelerde bulundu.

Seydişehir’de bir Rus Casus İvan Bizanof

Tarihçi Ercan Arslan'ın araştırmalarına göre Hariciye Nezaretinden Dâhiliye Nezaretine yazılan 19 Mart 1917

Suğla Ovası'nda karpuz hasadı başladı

İlçemiz Suğla Ovası’nda 15 Temmuz itibariyle karpuz hasadı başladı.

Konya Şeker’e Kızılay’dan ödül

2007 yılında başlatılan ve her yıl periyodik olarak devam eden Kan Bağışı Kampanyasına destek veren Konya

KONYA - HAVA DURUMU

KONYA
kampüs okul