Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Nefes kredisi yeniden başlıyor

EKONOMİ 04.06.2021 - 19:33, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Nefes kredisi yeniden başlıyor

Covid-19 salgınının işletmeler üzerindeki etkisini hafifletmek üzere TOBB nefes kredisi 8. defa hayata geçiyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB ve 365 Oda- Borsa olarak tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredisi 1 Haziran 2021 itibariyle yeniden başlıyor. Başvurular; TOBB’a bağlı oda ve borsalardan alınacak faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’ndan yapılabilecek. Kredi Garanti Fonu da (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak.   Kredi ile işletmelere 6 ay tamamen ödemesiz dönem imkânı tanınacak. Kredi taksitleri ödemesiz dönem sonrası 12 eşit parçada ödenecek. Kredinin faizi yıllık 17,50 olacak. Krediden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre 25 kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde ciro kaybı şartı aranmayacak.   2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecek.   Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Küçük, “Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilk etapta 3.000.000,00 TL’lik kredi limitini ilçemize kazandırdık. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda bu miktarı artırarak üyemizi desteklemeye, gerekli katkıyı sağlamaya devam edeceğiz. Bu sıkıntılı günlerin biran evvel bitmesini ümit ediyoruz. Tüm esnaf ve tacir arkadaşlarımıza hayırlı işler diliyoruz” dedi.
Covid-19 salgınının işletmeler üzerindeki etkisini hafifletmek üzere TOBB nefes kredisi 8. defa hayata geçiyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB ve 365 Oda- Borsa olarak tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredisi 1 Haziran 2021 itibariyle yeniden başlıyor. Başvurular; TOBB’a bağlı oda ve borsalardan alınacak faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’ndan yapılabilecek. Kredi Garanti Fonu da (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak.

 

Kredi ile işletmelere 6 ay tamamen ödemesiz dönem imkânı tanınacak. Kredi taksitleri ödemesiz dönem sonrası 12 eşit parçada ödenecek. Kredinin faizi yıllık 17,50 olacak. Krediden cirosu 10 milyon TL ve altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre 25 kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. 2019 yılından sonra kurulmuş işletmelerde ciro kaybı şartı aranmayacak.

 

2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecek.

 

Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Küçük, “Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilk etapta 3.000.000,00 TL’lik kredi limitini ilçemize kazandırdık. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda bu miktarı artırarak üyemizi desteklemeye, gerekli katkıyı sağlamaya devam edeceğiz. Bu sıkıntılı günlerin biran evvel bitmesini ümit ediyoruz. Tüm esnaf ve tacir arkadaşlarımıza hayırlı işler diliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.