Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Nakdi destek yerine gübre, mazot, yem verilecek

EKONOMİ 22.06.2022 - 21:48, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Nakdi destek yerine gübre, mazot, yem verilecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci; kent tarımının destekleneceğini, üreticiye gübre ve mazot verilerek hasattan sonra mahsuplaşma yoluna gidileceğini, 1 yıl boş tutanın tarlasının devlet aracılığıyla başkasına kiralanacağını açıkladı.
Bakanlığının resmi internet sitesinde yer verilen açıklamasında, desteklerin sadeleştirileceğini aktaran Bakan Kirişci; nakdi yerine ayni desteğe geçileceğini, ihtiyacı olan çiftçiye mazot ve gübre verileceğini, ürünü TMO’ya satan ile mahsuplaşma yoluna gidileceğini, piyasaya satan çiftçiden ise verilen desteğin bedelinin yine hasattan sonra isteneceğini söyledi.   Bitkisel üretimde olduğu gibi hayvansal üretimde de üreticiye yemi ayni destek olarak vereceklerini ve hayvanlarını satınca mahsuplaşacaklarını belirten Tarım ve Orman Bakanı, kent tarımını da destekleyecekleri bilgisini paylaştı.   Sistemde 1 yıl boş görünen tarlanın, kiralanarak üretime kazandırılmasını planladıklarını söyleyen Kirişci; “Devlet kiralamayacak, taahhüt edecek. Aracılık rolü dışında bir rolü olmayacak. Vatandaş arazisini vermek istemezse, kullanım hakkı ile mülkiyet hakkını birbirinden ayıracağız. Kiralama işlemi ne kiralayanın ne de arazisi olanın hakkına halel getirmeden yapılacak.” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci; kent tarımının destekleneceğini, üreticiye gübre ve mazot verilerek hasattan sonra mahsuplaşma yoluna gidileceğini, 1 yıl boş tutanın tarlasının devlet aracılığıyla başkasına kiralanacağını açıkladı.

Bakanlığının resmi internet sitesinde yer verilen açıklamasında, desteklerin sadeleştirileceğini aktaran Bakan Kirişci; nakdi yerine ayni desteğe geçileceğini, ihtiyacı olan çiftçiye mazot ve gübre verileceğini, ürünü TMO’ya satan ile mahsuplaşma yoluna gidileceğini, piyasaya satan çiftçiden ise verilen desteğin bedelinin yine hasattan sonra isteneceğini söyledi.

 

Bitkisel üretimde olduğu gibi hayvansal üretimde de üreticiye yemi ayni destek olarak vereceklerini ve hayvanlarını satınca mahsuplaşacaklarını belirten Tarım ve Orman Bakanı, kent tarımını da destekleyecekleri bilgisini paylaştı.

 

Sistemde 1 yıl boş görünen tarlanın, kiralanarak üretime kazandırılmasını planladıklarını söyleyen Kirişci; “Devlet kiralamayacak, taahhüt edecek. Aracılık rolü dışında bir rolü olmayacak. Vatandaş arazisini vermek istemezse, kullanım hakkı ile mülkiyet hakkını birbirinden ayıracağız. Kiralama işlemi ne kiralayanın ne de arazisi olanın hakkına halel getirmeden yapılacak.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.