Kütüphane yılan hikayesine döndü

GÜNDEM 20.07.2022 - 10:34, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Kütüphane yılan hikayesine döndü

2017 yılında yıkılan ve o günden bu yana yapımı bir türlü bitirilemeyen Seydişehir Halk Kütüphanesi yapımı adeta yılan hikayesine döndü.
2017 yılında yıkılan ve o günden bu yana yapımı bir türlü bitirilemeyen Seydişehir Halk Kütüphanesi yapımı adeta yılan hikayesine döndü.   Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü ve Kültür Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu yapılan protokolle Seydişehir Belediyesi yıkım ve hafriyat işlemlerini, iş insanı Osman Bakırcı'da kütüphanenin yapımını üstlenmişti. Seydişehir'e yapılacak modern kütüphane binası için 2017 yılında Konya İl Kültür Müdürlüğü, Seydişehir Belediye Başkanlığı ve iş insanı Osman Bakırcı tarafından protokol imzalanmıştı.   BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI İmzalanan protokolün ardından fiziki durumu yetersiz olan ve 1956 yılından 2017 yılına kadar hizmet veren Seydişehir Halk Kütüphanesi Seydişehir Belediyesi tarafından yıkılarak yapımcı Osman Nuri Bakırcı’ya teslim edildi.   2017 yılından buyana yapımı bir türlü bitirilemeyen Seydişehir Halk Kütüphanesi vatadaşlarında sık sık şikayetine konu olurken, bina adeta kaderine terk edildi. İş insanı Osman Bakırcı protokolü fesh etmezken, protokolün feshi halinde bugüne kadarki harcamalarının tazminini istiyor.   Seydişehirli vatandaşlar ise, şehrin merkezinde ucube bir yapı gibi kalan inşaatın artık tamamlanmasını, başta Konya Valisi olmak üzere, şehri yönetenlerin ve siyasi iradenin üzerine düşeni yerine getirmesini istiyor. EREĞLİ VE HÜYÜK YENİ BİNALARINA KAVUŞUYOR Öte yandan Seydişehir Halk Kütüphanesi 5 yılı aşkın süredir bitirilemezken, Ereğli ve Hüyük ilçeleri yeni kütüphaneleri için gün sayıyor.   Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu belediye öncülüğünde ilçeye yeni bir kütüphane binası kazandırırken, “Ereğlimize yakışır bir kütüphane parolasıyla başlattığımız Ereğli Belediyesi Halk Kütüphanesi yapım çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Allah’ın izniyle en kısa zamanda kütüphanemizi şehrimize kazandıracağız.” dedi.   Hüyük ilçesinin başarılı Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de ilçeye yeni bir kütüphane kazandırmak için bir dizi çalışma yürüttü. Başkan Çiğdem, “İlçemize bir değer daha kazandırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcımız sayın Ahmet Misbah Demircan Bey’in katılımı ile 21 Temmuz Saat 18.00’de Hüyük İlçe Halk Kütüphanesi’nin temelini atıyoruz.”dedi.
2017 yılında yıkılan ve o günden bu yana yapımı bir türlü bitirilemeyen Seydişehir Halk Kütüphanesi yapımı adeta yılan hikayesine döndü.

2017 yılında yıkılan ve o günden bu yana yapımı bir türlü bitirilemeyen Seydişehir Halk Kütüphanesi yapımı adeta yılan hikayesine döndü.

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü ve Kültür Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu yapılan protokolle Seydişehir Belediyesi yıkım ve hafriyat işlemlerini, iş insanı Osman Bakırcı'da kütüphanenin yapımını üstlenmişti. Seydişehir'e yapılacak modern kütüphane binası için 2017 yılında Konya İl Kültür Müdürlüğü, Seydişehir Belediye Başkanlığı ve iş insanı Osman Bakırcı tarafından protokol imzalanmıştı.

 

BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

İmzalanan protokolün ardından fiziki durumu yetersiz olan ve 1956 yılından 2017 yılına kadar hizmet veren Seydişehir Halk Kütüphanesi Seydişehir Belediyesi tarafından yıkılarak yapımcı Osman Nuri Bakırcı’ya teslim edildi.

 

2017 yılından buyana yapımı bir türlü bitirilemeyen Seydişehir Halk Kütüphanesi vatadaşlarında sık sık şikayetine konu olurken, bina adeta kaderine terk edildi. İş insanı Osman Bakırcı protokolü fesh etmezken, protokolün feshi halinde bugüne kadarki harcamalarının tazminini istiyor.

 

Seydişehirli vatandaşlar ise, şehrin merkezinde ucube bir yapı gibi kalan inşaatın artık tamamlanmasını, başta Konya Valisi olmak üzere, şehri yönetenlerin ve siyasi iradenin üzerine düşeni yerine getirmesini istiyor.

EREĞLİ VE HÜYÜK YENİ BİNALARINA KAVUŞUYOR

Öte yandan Seydişehir Halk Kütüphanesi 5 yılı aşkın süredir bitirilemezken, Ereğli ve Hüyük ilçeleri yeni kütüphaneleri için gün sayıyor.

 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu belediye öncülüğünde ilçeye yeni bir kütüphane binası kazandırırken, “Ereğlimize yakışır bir kütüphane parolasıyla başlattığımız Ereğli Belediyesi Halk Kütüphanesi yapım çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Allah’ın izniyle en kısa zamanda kütüphanemizi şehrimize kazandıracağız.” dedi.

 

Hüyük ilçesinin başarılı Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de ilçeye yeni bir kütüphane kazandırmak için bir dizi çalışma yürüttü.

Başkan Çiğdem, “İlçemize bir değer daha kazandırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcımız sayın Ahmet Misbah Demircan Bey’in katılımı ile 21 Temmuz Saat 18.00’de Hüyük İlçe Halk Kütüphanesi’nin temelini atıyoruz.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.