Kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

GÜNDEM 12.01.2022 - 12:59, Güncelleme: 06.01.2023 - 07:46
 

Kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor

Seydişehir’de etkili olan yoğun kar yağısı sonrası ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçerken, yüksek kesimlerde 1,5 metreyi aştı.
Seydişehir’de etkili olan yoğun kar yağısı sonrası ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçerken, yüksek kesimlerde 1,5 metreyi aştı.   Seydişehir’de dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar etkisini artırdı. Kar yağışı sonrası beyaza bürünen ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye, yüksek kesimlerde ise yer yer 1,5 metreyi aştı.   Ulaşımı etkileyen kar yağışı nedeniyle Seydişehir - Konya ve Seydişehir - Antalya istikametlerine çekici türü araçların geçişine izin verilmiyor. Küçük araçlara ise zincir takılmadan sürücülerin seyahat yapmalarına izin verilmiyor.   Kar nedeniyle yollarda mahsur kalan araçlar ise, sürücülerin ve vatandaşların çabalarıyla kurtarılmaya çalışılıyor.   OKULLARDA EĞİTİME 1 GÜN ARA İlçeyi beyaz bir örtüyle kaplayan kar yağışı sonrası ilk ve orta dereceli okullarda da eğitime 1 gün süreyle ara verildi.   Tatil haberini sosyal medyadan çocuklarıyla çektiği özçekimle paylaşan Kaymakam Deniz Pişkin, "Seydişehir’de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün süreyle (12 Ocak 2022 Çarşamba günü) ara verdik. Eğitime uzaktan eğitim şeklinde devam edeceğiz. Kamu kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personel de bugün idari izinli sayılacak."dedi.   Seydişehir ve Konya Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri ile karla kaplanan yollar açılmaya çalışılırken, esnaf ise işyerlerinin önünde biriken karları temizliyor.
Seydişehir’de etkili olan yoğun kar yağısı sonrası ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçerken, yüksek kesimlerde 1,5 metreyi aştı.

Seydişehir’de etkili olan yoğun kar yağısı sonrası ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçerken, yüksek kesimlerde 1,5 metreyi aştı.

 

Seydişehir’de dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar etkisini artırdı. Kar yağışı sonrası beyaza bürünen ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye, yüksek kesimlerde ise yer yer 1,5 metreyi aştı.

 

Ulaşımı etkileyen kar yağışı nedeniyle Seydişehir - Konya ve Seydişehir - Antalya istikametlerine çekici türü araçların geçişine izin verilmiyor. Küçük araçlara ise zincir takılmadan sürücülerin seyahat yapmalarına izin verilmiyor.

 

Kar nedeniyle yollarda mahsur kalan araçlar ise, sürücülerin ve vatandaşların çabalarıyla kurtarılmaya çalışılıyor.

 

OKULLARDA EĞİTİME 1 GÜN ARA

İlçeyi beyaz bir örtüyle kaplayan kar yağışı sonrası ilk ve orta dereceli okullarda da eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

 

Tatil haberini sosyal medyadan çocuklarıyla çektiği özçekimle paylaşan Kaymakam Deniz Pişkin, "Seydişehir’de yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün süreyle (12 Ocak 2022 Çarşamba günü) ara verdik. Eğitime uzaktan eğitim şeklinde devam edeceğiz. Kamu kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personel de bugün idari izinli sayılacak."dedi.

 

Seydişehir ve Konya Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri ile karla kaplanan yollar açılmaya çalışılırken, esnaf ise işyerlerinin önünde biriken karları temizliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirinsesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.